Vår – romantik, skönhet, sol … och även vitaminbrist, trötthet och önskan att överleva i 15 i rad. Offseason – Tid för förlust av styrka. Därför är humörsvängningen och den verkliga faran för hälsa (ägare av kroniska sjukdomar vet: Nu är det dags för förvärringar). Var man får ytterligare krafter? Anna Vladimirova, specialist på kinesisk medicin, delar sina recept.

Många kommer till mina klasser med en begäran: Qigun är praktiken för energihantering, lär mig att få ytterligare krafter!

I Qigun är detta verkligt: https://www.thequickandtheundead.com/behover-veta-krokar-som-man-fngar-oss-p/ ​​i ett visst steg av praktiken lär vi oss verkligen att ta emot och samla ytterligare energi. Men jag kommer att berätta en hemlighet: För att kompensera för vårenergibristen behöver du inte månader med systematiska övningar av andningstekniker. Det finns en enklare väg!

Resursen för vår kropp är enorm, bara långt ifrån bortskaffar vi rationellt den energi som vi har. Det är som med pengar: du kan försöka tjäna mer och mer, men du kan minska överdrivna, orimliga utgifter – och ett gratis belopp kommer plötsligt att visas i plånboken.

Vilket hjälper till att optimera kroppen energiförbrukning för att må bättre?

NÄRING

Vi spenderar en stor mängd ansträngning på matsmältningen. Det är därför näringsläkare enhälligt säger: Ät inte före sänggåendet, befria kroppen från behovet av att bearbeta de ätna hela natten, låt den slappna av och återhämta sig.

Efter en lång vinter utan solljus och vitaminer måste du inkludera produkter i din diet, som lätt smälts. Helst måste de utsättas för värmebehandling: laga, ånga. Ät spannmål, magra soppor, ångade grönsaksgrytor, en liten mängd råa grönsaker, ännu mindre frukt.

Om du av hälsoskäl kan vägra animaliska produkter, göra det. Ett sådant steg kommer att påverka din energistatus positivt: du kommer att rädda kroppen från kostsamt arbete med att smälta tung mat, vilket ger en känsla av lätthet och ansträngning.

Och om du här lägger till vägran av socker och bakning, kommer våren att passera bara med ett slag!

AKTIVITET

På våren är det värt att introducera små dagliga laster i vanan – till exempel promenader. De hjälper lättare att tolerera begränsningar i kosten.

Det är viktigt att lasterna orsakar extremt trevliga sensationer – en kraftig kraft och gott humör och inte trötthet på något sätt. Trötthet efter klasser kommer att signalera att du för aktivt slösar bort styrkornas redan utmattade resurs.

Normalisering av muskelton

Många av oss lever med hög muskelton och märker inte ens detta. En av mina elever sa att hela hans liv betraktade han smärtan i ryggen på normen: du står upp på morgonen – det kommer att dra, det kommer att smulas dit, det kommer att bli sjukt på kvällen ..

Vad var hans överraskning när dessa smärtsamma känslor passerade efter flera veckor av Tsiguns klasser och krafterna ökades avsevärt!

Ryggsmärta är en signal om att kroppen genererar och stöder muskelkramper. Med tiden blir dessa spänningar bekanta, och vi upphör nästan att märka dem, för att relatera till kategorin normalt, bekanta.

Adenosinitriforofosofonsyra (ATP) konsumeras för att upprätthålla en kramp – en energikälla som vi kan spendera till exempel på rörelse på rörelse. Stöder spasmer, vi väljer bokstavligen styrkan. Därför bör vi behärska färdigheten med aktiv avslappning, eftersom känslan verkar som om styrkan i kroppen har blivit många gånger mer.

Vi kallar aktiv (utan hjälp av en massageterapeut, osteopat och andra specialister) muskelavslappning i upprätt läge. Det kan vara övningar från Arsenal i Qigong, till exempel gymnastik för syskonens ryggrad, eller liknande metoder, bestående av långsamma rörelser och fokusera uppmärksamhet på jakt efter en ny nivå av avkoppling.

Efter att ha behärskat sådana övningar normaliserar vi muskeltonen och släpper energi för vad som är viktigt för oss: promenader, möten med vänner, spel med barn – och mycket mer som vi planerade på våren!

Om författaren

Anna Vladimirova – Läkare, specialist i kinesisk medicin, grundare av School of Healing Practices Wu Ming Dao, lärare och popularizer av kvinnors taoistiska metoder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Product Enquiry